Zo verbeter je snel jouw ‘Over Mij’ pagina!

Heb jij ook een persoonlijke ‘Over Mij’ pagina op je website? Eentje waarop je vertelt wie je bent? Mocht je die niet hebben, dan is dat al fout nummer 1 ;-).

Lees hieronder de 10 meest gemaakte fouten die ik zie bij de ‘Wie’-pagina’s. (En guilty: aan nummer 1, 6, 8 en 9 heb ik me vroeger ook schuldig gemaakt!)

Blog Fouten Over Mij pagina Jan en Sien

  1. Je pagina Over ons’ noemen terwijl je alleen te werk gaat. Als je een zzp’er bent, noem deze pagina dan ALS-JE-BLIEFT ‘Over mij’ of ‘Dit is Sanne’.
  2. Geen foto van jezelf. En dan vooral onder het mom: “Ja maar ik ben niet fotogeniek.” Iedereen is fotogeniek, als je maar met de juiste fotograaf werkt. Bezoekers vinden het fijn om te weten met wie ze te maken hebben.
  3. Een badkamer-selfie. Of een vakantiekiekje. Zorg voor een goede foto van jezelf. Het hoeft heus geen sessie te zijn met een topfotograaf (wel heel cool natuurlijk!), maar vermijd de selfies en de zongebruinde vakantiefoto’s waar je je beste vriendin vanaf hebt geknipt.
  4. Een stockfoto van een random persoon. Echt! Ik zag hem laatst op een ‘Over Ons’-pagina. Een lachende, Amerikaanse stockfoto-meneer. GEWOON. NIET. DOEN!
  5. Een teamfoto zonder namen. Nu weet je bezoeker nog niet wie Niels is op die grote groepsfoto die hij net aan de telefoon had.
  6. Misplaatste missie & visie. Natuurlijk is het heel goed om op je website te laten weten wat je missie is, maar veel mensen verwarren dit met de ‘Dit ben ik’-pagina. Op deze pagina schrijf je namelijk over wie JIJ bent. Geef je missie en visie gewoon een ander plaatsje op je website.
  7. Je hele CV uitschrijven. Het is interessant om te laten weten wat je achtergrond is, maar beperk je tot de hoofdlijnen. En wat aansluit bij je diensten. Dat je vroeger vakken hebt gevuld bij de buurtsuper en dat je je havodiploma op zak hebt gelooft iedereen wel.
  8. Een standaard voorstelrondje. “Hallo mijn naam is Sanne, ik ben 27 jaar oud en ik kom uit Rossum.” Kom op, je kan beter! Vertel ‘geheime’ dingen over jezelf of over je passies. De kans is veel groter dat je een band opbouwt met je bezoeker; je vertelt zoveel meer over jezelf. Zo kreeg ik laatst een mailtje met een aanvraag, met in de p.s.: “Ik ben ook altijd mijn sleutels kwijt.” 🙂
  9. In de wij-vorm schrijven als je een eenmanszaak hebt. Lieve schat, je bent de koningin niet. En in de ik-vorm schrijven is allang niet egoïstisch meer.
  10. Samenwerkingsverbanden niet vermelden. Wanneer je met andere samenwerkt (je huurt ze in) en over ‘ons’ en ‘wij’ praten. Je betaalt deze mensen gekkie. Heb het gewoon over ‘Jouw team’ of ‘Samenwerkingspartners’.

Ik hoop dat je hiermee snel zelf wat verbeteringen kunt toepassen op je eigen website! En mocht je denken, wie is zij dan? Check dan mijn badkamerselfie-loze ‘Wie is Sanne’-pagina.

 

Laat hieronder de link achter van jouw ‘Over mij’ pagina!

PS: Heb je nog geen website? Dan is mijn websitepakket misschien iets voor jou. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *