Blog Jan & Sien - kleuren kiezen
Kiezen. Ik vind het zelf maar moeilijk. Of ik nu moet bedenken wat ik zal eten & drinken, wat ik aantrek vandaag, welke foto nu het beste bij dit artikel past of hoe mijn eigen logo er uit moest gaan zien. En kleuren kiezen voor mijn logo was al helemaal lastig! Moet jij (binnenkort) ook een kleur of een combinatie kiezen? Voor in huis, je logo of voor een uitnodiging voor je feestje. Ik heb een paar van mijn favoriete manieren voor je op een rijtje gezet:

Pantone Ansichtkaarten
Ik kocht deze kaarten denk ik zo’n 5 jaar geleden. Ze zijn goedkoper dan een echte Pantone-kleurenwaaier en perfect om kleurencombinaties bij elkaar te leggen. De kleuren kunnen uiteindelijk wel een beetje afwijken van je drukwerk, omdat ze full-color gedrukt zijn. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon per post versturen of je kaartenrekje vullen met je lieveringskleuren.

De kaarten zijn nog steeds te koop, onder andere via Bol.com.
Maar als je wat meer te besteden hebt zou ik zeker een Pantone-kleurenwaaier bestellen.

Kleuren kiezen - Pantone Postcards

Een notitie-kleurenboekje
Ben je nog zoekende naar je lievelingskleur of combinaties? Houd een kleurenboekje bij! Plak er alles in met kleur dat je aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan een stukje inpakpapier, een ansichtkaart, een tijdschrift-knipsel, een behangstaaltje of een foto. Misschien voor de hand liggend, maar schroom je vooral niet om kleuren staaltjes bij de bouwmarkt mee te nemen! Sommige merken brengen vaak ook een klein boekje uit met de nieuwste kleuren met daarin leuke combinaties.

Ga vooral lekker ouderwets knippen en plakken. Je zult na een tijdje zien welke kleur het meeste terugkomt en dat is jouw lievelingskleur!

p.s., Kies voor een leuke ringband met daarin (hobby)bladen. Dan kun je jouw kleurenboek zo dik maken als je zelf wilt. (Je zal namelijk zien dat van al dat knip- en plakwerk een klein notitieboekje al snel uit zijn voegen barst.)

Kleuren kiezen - Kleurenboekje

Kleurenschema’s
Zoek eens op ‘color schemes’ op Pinterest! Er zijn verschillende accounts met heel veel kleurencombinaties met een bijbehorende foto, zoals colorpalettes.net/ of http://design-seeds.com/. Maak zelf een bord met een kleur als thema! Dat geeft je weer een hele andere kijk op kleuren en laat je op een creatieve manier kleuren kiezen en zoeken. Kijk eens op mijn Pinterest-pagina, waar ik al wat kleur-borden heb aangemaakt: www.pinterest.com/janensienNL

Of probeer: http://www.colorhunter.com/, Upload je foto in de tool óf geef de URL aan waar de foto zich bevindt. In no time geeft deze tool je overzichtelijk de hoofdkleuren van de afbeelding weer.

Kleuren kiezen - Pinterest

Ik ben benieuwd of jij zo ook te werk gaat. Of je heb je nog andere tips voor het kiezen van kleuren?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *