Sites voor gratis lettertypes

In jouw huisstijl of logo zit vast een lettertype dat niet standaard in je Word verschijnt. En je zou het toch graag eens gaan gebruiken in je offertes die je verstuurd. Of misschien zoek je nog een lettertype voor je nieuwe logo, een uitnodiging of geboortekaartje?

Ik geef je mijn favoriete sites waar je gratis lettertypes kunt downloaden en ook een korte uitleg hoe je ze installeert (en dat is echt heel makkelijk!).

 

www.dafont.com Op deze website kun je zoeken op soort font, zoals Handgeschreven, Typemachine of Old School. Wil je liever iets ‘normalers’, kijk dan eens bij Basic. Hier kun je onder andere kiezen tussen Serif (met pootjes en streepjes, zoals Times New Roman) of Sans Serif (zonder streepjes, zoals Calibri). Wat ook super handig is aan deze site, is dat je tijdens het zoeken, linksboven al wat tekst kunt typen. Zo zie je in de voorvertoning meteen hoe jouw tekst eruit ziet in het lettertype!

printscreen www.dafont.com jan en sien

www.1001freefonts.com Ook hier staan de fonts gesorteerd op soort, wel met een andere indeling als bij DaFont. Deze website heeft dezelfde functie om je eigen tekst invoeren en als voorbeeld te zien.Printscreen 1001freefonts.com Jan en Sien

De boeken van Free Font Index Ik ben zelf helemaal fan van de boeken van Free Font Index. Onder andere te koop via Bol.com.

Je kunt ook gewoon in je Google zoekbalk ‘free font’ intypen, dan kom je nog veel meer sites en blogs tegen die gratis lettertypes aanbieden. Al kom je wel veel dezelfde lettertypes tegen…

Gratis Lettertypes Free Font Index Jan en Sien

 

Hoe installeer je een gratis lettertype?
Nadat je het lettertype hebt gedownload, zal je waarschijnlijk eerst het zip-bestand moeten openen. Voor de meeste computers volstaat een dubbelklik en verschijnt de map vanzelf.

Ook voor het installeren is een dubbelklikje nodig. In de map zitten meestal verschillende bestanden. Wat jij nodig hebt is het een ttf-bestand (TrueTypeFont). Dubbelklik op het bestand en je krijgt het lettertype te zien. Afhankelijk of je een PC of Mac hebt, staat er bovenin of onderin een balk met ‘installeer lettertype’. Soms is het nodig om je computer of Word opnieuw op te starten, voordat je het geïnstalleerde lettertype kunt zien.

Lukt het niet? Stuur een mailtje naar info@janensien.nl, ik help je graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *