Mijn tips voor een frisse start!
Goede voornemens. Waarom beginnen we daar toch altijd mee aan het begin van een nieuw jaar? We weten allemaal dat goede voornemens gedoemd zijn om te mislukken. Toch? Of dit jaar niet? Ga je het dan nu toch helemaal anders doen?

Denk klein!
Kies iets kleins en schrijf het op! Vaak kiezen we mega projecten, willen we grote veranderingen doorvoeren of stellen we onszelf onhaalbare doelen. En het gevolg? Je stelt vooral jezelf teleur. En bah, daar krijg je geen positieve energie van. Kies daarom iets gewoon wat kleins, wat je eventueel in een later stadium of verderop in het jaar verder kunt uitbreiden. En maak voor jezelf een lijstje met dingen die je zou willen doen, dit jaar, of voor wanneer het er van komt. Je doelen of goede voornemens opschrijven helpt je niet alleen er iets concreets van te maken, het is ook heerlijk om het van jezelf af te schrijven zodat het niet meer in je hoofd blijft spoken. Of beter nog, koop een mooi notitieboek voor jezelf waarin je alles op kunt schrijven.

Voor sommige werken lijstjes niet, maar ik vind het zo fijn. Want hoe lekker is het als je wat af kunt strepen? Naast het papier-en-pen-lijstje, gebruik ik mijn inbox als actueel to-do lijstje. Door te markeren met een kleur (ik werk met categorieën) en vlaggetjes (urgentie) zie ik snel wat ik echt moet doen die dag.

Voor een verjaardag, kraam of ander cadeaulijstje vind ik www.lijstje.nl heel fijn. Leuk om zo in de loop van het jaar je wensen te verzamelen.

En mijn goede voornemens?
Ik noem het liever plannen, dromen en ideeën. 🙂 Ik heb bladzijdes vol! Zo staat er een nieuw logo en een nieuwe website voor mijzelf op de planning. Oh ja en een nieuw kantoor. Redelijk haalbaar voor 2016 toch? En de rest? Dat zien we dan wel weer…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *